Familia noastra

  

Alecsa Ștefan s-a născut la 5 februarie 1928 în satul Vlădeni, com. Mihăileni, jud. Botoșani.

Alecsa Mandița s-a născut la 14 noiembrie 1929 în loc. Tureatca, reg. Cernăuți, Ucraina.

A decedat la data de 3 aprilie 2007 în satul Vlădeni, com. Mihăileni, jud. Botoșani.

 

”Răsfoind” acest site, pagină cu pagină, veți cunoaște momentele bune și rele, frumoase și importante trăite de familia Alecsa de la întemeiere și până în prezent!  

(A se consulta și secțiunea ”Arbore genealogic)

 

Cine va aprecia conținutul cu siguranță va găsi, va învăța și va transmite, mai departe, lucruri frumoase celor dragi.

 

 

- Cuvânt înainte -

 

 

”Cine nu-și amintește cu nostalgie de vacanțele petrecute la bunici, la Mihăileni, unde regulile erau mai blânde, somnul de dimineață mai lung și zilele mult prea scurte?

Cine nu-și amintește și de mâncarea bunicii Mandița care căuta să satisfacă toate poftele nepoților ei dragi, unde aveai voie să lași mâncare în farfurie însă nu o făceai fiindcă era prea bună...?

Cine nu-și amintește cu drag și de minutele care se transformau uneori în ore când bunicul Fănucă ne fermeca tot timpul cu povești, cântece, bancuri și poezii până adormeam în brațele sale?

Sunt puține întrebări dar atât de multe de spus și povestit despre bunicii noștri dragi.

Sperăm ca și voi, parcurgând acest site pagină cu pagină, să vă regăsiți printre cei care au avut ocazia să petreacă momente de neuitat, la bunici, în puținii ani ai copilăriei”.

 

Apreciați viața cu bune și rele, bucurii și tristeți.  Una din acele persoane care apreciază ce i-a oferit Dumnezeu este bunicul meu drag, care, mai mult ca sigur, fără să conștientizeze, a folosit acest cuvânt în cartea dumnealui de cel puțin 140 de ori .

Tănasă Cristian-Ionuț